Onwel geworden arrestant Borne overleden

Foto: ANP

De man die vorige week na zijn arrestatie in Borne tijdens het vervoer naar het politiebureau onwel is geworden, is donderdagmiddag overleden. Dat heeft advocaat Richard Korver namens de familie van de 37-jarige Marcus laten weten. “Marcus laat twee jonge kinderen en de rest van zijn familie achter.”

De man werd donderdag 18 augustus rond 20.15 uur in een auto aangehouden door agenten. Hij bleek drugs te hebben gebruikt en werd naar het politiebureau gebracht. Tijdens dat vervoer werd hij onwel en is hij naar het ziekenhuis gebracht, meldde de politie.

Op beelden van RTV Oost ziet het ernaar uit alsof de man, die bewusteloos lijkt, uit de auto wordt getrokken en op straat wordt gelegd. Vervolgens lijkt het alsof een agent een knie op de borst van de man plaatst.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident, meldde de politie eerder deze week. De familie van Marcus heeft advocaat Korver ingeschakeld om ook eigenstandig onderzoek te laten verrichten. De familie geeft aan de komende weken rust nodig te hebben, “nu zij zichzelf zullen moeten hergroeperen naar aanleiding van deze zeer tragische gebeurtenis”.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat conclusies van het onderzoek van de Rijksrecherche nog wel even op zich kunnen laten wachten. Eerder zei een woordvoerder van de politie geen aanleiding te zien om maatregelen te nemen met betrekking tot de betrokken agenten. Donderdag kon nog niet direct gezegd worden of hier met het overlijden van Marcus verandering in is gekomen.