Tropische storm Fiona passeert Sint Maarten zaterdag

Foto: ANP

Tropische storm Fiona, die zich aan het ontwikkelen is boven de Atlantische Oceaan, zal Sint Maarten zaterdag op 75 km afstand van het eiland zal passeren. Dat heeft de regering donderdagavond (lokale tijd) aan de bevolking laten weten.

Vanaf vrijdagmiddag zal er aanzienlijk hardere wind gaan waaien, samen met veel regen. Alle scholen op Sint Maarten – naast Nederland, Curaçao en Aruba één van de vier landen van het Koninkrijk – blijven vrijdag dicht. Minister-president Silveria Jacobs zal vrijdag om 09.00 uur (15.00 uur Nederlandse tijd) de bevolking toespreken. Eerder was al bekendgemaakt dat de luchthaven op Sint Maarten vrijdag is gesloten.

Op de nabijgelegen eilanden Saba en Sint Eustatius – beide bijzondere gemeenten van Nederland – blijven de scholen vrijdag wel open, maar gaan de havens dicht en zal de veerboot niet varen. De bevolking wordt gevraagd voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het opruimen van losse spullen rond het huis. Toeristen wordt op het hart gedrukt niet te gaan zwemmen, duiken of wandelen tijdens het passeren van de storm.