Vanaf nu kunnen zestigminners een nieuwe coronaprik halen

Foto: ANP

Mensen geboren in 1963 en 1964 kunnen nu ook een afspraak maken voor een nieuwe coronavaccinatie. Daarmee zijn officieel de zestigminners aan de beurt voor een herhaalprik, meldt zorgminister Ernst Kuipers maandag op Twitter.

Mensen uit deze geboortejaren kunnen direct online een afspraak maken. Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland zegt dat zij geen uitnodigingsbrief ontvangen. Na deze geboortejaren worden stap voor stap steeds meer mensen onder de zestig uitgenodigd.

Iedereen van zestig jaar en ouder, zorgmedewerkers en mensen met medische risico’s waren de eerste groepen aan de beurt voor de boostervaccinatie.

Overigens staat de leeftijdsgrens op de afsprakensite uitgeschakeld. Dat is zodat zorgmedewerkers en mensen die de griepprik krijgen makkelijker een afspraak voor een herhaalprik kunnen maken. Mensen die nog niet uitgenodigd zijn, kunnen daardoor al wel een afspraak maken. De GGD vraagt mensen zich aan de prikvolgorde te houden en risicogroepen voor te laten gaan.

Bij deze vaccinatieronde krijgen mensen de aangepaste vaccins van Pfizer/BioNTech of Moderna. Die zijn bijgewerkt zodat ze ook werken tegen de omikronvariant van het coronavirus. Uit cijfers van vorige week komt naar voren dat inmiddels 23,4 procent van de zestigplussers een herhaalprik heeft gehaald.