Ruim 1,1 miljoen kijkers voor eerste Spoorloos na fixerfiasco

Foto: ANP

De eerste uitzending van het tv-programma Spoorloos nadat bekend was geworden dat deelnemers aan verkeerde biologische ouders in Colombia waren gekoppeld, is maandag door ruim 1,1 miljoen mensen bekeken. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO) dinsdagochtend.

In de aflevering vroeg presentator Derk Bolt de kijkers om de makers tijd te gunnen om uit te zoeken wat er is misgegaan met de zoektocht naar de biologische ouders van deelnemers.”Het is bijzonder pijnlijk dat er dingen zijn misgegaan en dat er verdriet en teleurstelling is ontstaan bij mensen. Wij proberen met hart en ziel al vele jaren om mensen bij elkaar te brengen. Dat het juist op dit terrein is misgegaan is extra pijnlijk”, aldus Bolt.

Misdaadjournalist Kees van der Spek onthulde vorige week dat deelnemers van het programma in Colombia aan de verkeerde biologische ouders zijn gekoppeld. Volgens Van der Spek heeft de Colombiaanse tussenpersoon, die verantwoordelijk zou zijn voor de mismatches, meegewerkt aan zestien zaken. KRO-NCRV heeft ondertussen twee ‘mismatches’ bevestigd. Twee andere matches gingen wel goed en zijn door middel van DNA-onderzoek bevestigd. De overige twaalf zaken zijn nog in onderzoek.

Het best bekeken programma van de avond was het NOS Journaal van 20.00 uur, waar ruim 2 miljoen mensen naar keken. Radar (1,4 miljoen kijkers) is terug te vinden op de tweede plek en het Half Acht Nieuws op RTL 4 (1,2 miljoen kijkers) maakt de top drie compleet.