Oostenrijkse Graz verwacht honderden fans Feyenoord zonder ticket

Foto: ANP

De politie van het Oostenrijkse Graz verwacht dat er donderdag honderden aanhangers van Feyenoord zonder entreebewijs in de stad zijn tijdens het Europese duel van hun club tegen Stürm Graz. Enkele honderden agenten staan klaar om de orde in de stad te bewaken, meldt de politie.

De vrees bij de autoriteiten is dat een deel van de fans gewelddadig is. Uit voorzorg plaatst de politie een veiligheidszone rond het stadion, melden lokale media. Overtreders van de plaatselijke verordeningen kunnen rekenen op zware boetes van 1000 euro voor een eerste, tot 4600 euro bij een herhaalde overtreding.

Voor de aanhang van Feyenoord waren via de officiële verkoopkanalen een kleine 1400 toegangsbewijzen beschikbaar. Enkele honderden kaarten die Nederlanders kochten voor vakken waar het thuispubliek zit, zijn ongeldig gemaakt. De vrees is dat er problemen ontstaan met Nederlanders die zich zonder geldige kaart bij het stadion melden.

Zoals wel vaker bij uitwedstrijden van Feyenoord zullen ook dit keer vijf Rotterdamse politiemensen van de zogeheten voetbaleenheid aanwezig zijn in Graz. Zij staan in contact met hun Oostenrijkse collega’s.

Tijdens het vorige uitduel van Feyenoord in Noorwegen eerder deze maand werden ook al Nederlanders tussen het thuispubliek weggehaald. Dat ging in enkele gevallen gepaard met een handgemeen.

De wedstrijd in de Europa League tussen SK Stürm Graz en Feyenoord begint donderdag om 21.00 uur.