Drie doden door ongeval bij Kampen na politieachtervolging

Foto: ANP

Bij de ernstige aanrijding woensdagavond op de N50 ten noorden van Kampen (Overijssel) zijn drie mensen om het leven gekomen, meldt de politie. Aan de aanrijding was een politieachtervolging voorafgegaan.

Bij het ongeval waren twee auto’s betrokken. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt. De politie zegt dat het onderzoek naar de toedracht nog geruime tijd zal duren.

Rond 18.30 uur was er een geweldsincident in het Groningse Bedum. De verdachte was na het incident gevlucht. Later op de avond werd de auto van de verdachte gezien op de A6/N50, waarna de politie een achtervolging inzette.

Het ongeval vond plaats op de Eilandbrug. Op beelden is te zien dat het gaat om twee personenauto’s. Een daarvan staat half op de weg en in de berm. De voorkant is bijna volledig verwoest. De andere auto staat iets verder in de berm. Volgens Omroep Flevoland was de vluchtende verdachte betrokken bij het ongeluk.

Burgemeester Sander de Rouwe van Kampen vraagt zich donderdag op Twitter af hoe lang Kampen nog moet wachten op “wegaanpassing van deze genadeloze weg”. Op de N50 gebeuren veel ongelukken, omdat de weg te smal is voor het verkeersaanbod en geen middengeleider heeft. Aanpassing van de weg staat ook bij het Rijk hoog op de prioriteitenlijst, maar onder meer door de stikstofcrisis is het karwei voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De Rouwe spreekt in zijn tweet ook zijn medeleven uit “met allen die zo geraakt zijn.”