Amsterdamse politie neemt maatregelen rondom WK-duel met Marokko

Foto: ANP

De Amsterdamse politie neemt komende donderdag “zichtbare en onzichtbare maatregelen” rondom de WK-voetbalwedstrijd Marokko tegen Canada. Dat laat een woordvoerster weten. De politie doet dit nadat er zondag – net als in Rotterdam en Den Haag – rellen uitbraken op het Mercatorplein in Amsterdam-West nadat Marokko met 2-0 won van België.

Wat voor maatregelen de politie treft, kan de woordvoerster niet zeggen. Bij de ongeregeldheden werd één persoon aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Volgens de woordvoerster doet de recherche momenteel nog onderzoek naar meerdere incidenten.

Na de wedstrijd gingen zo’n vijfhonderd voetbalsupporters de straat op in Amsterdam. Naast het Mercatorplein was het ook druk op Plein 40-45 in Nieuw-West. Het feest sloeg echter al snel om in rellen. Zo werd zwaar vuurwerk afgestoken, moesten verkeersborden en ruiten van een bloemenstal en supermarkt het ontgelden en ontstonden meerdere brandjes. Een deelauto werd in brand gestoken. De mobiele eenheid, die al klaarstond, greep uiteindelijk in om de rust te doen weerkeren.