Politie verspreidt naam en foto verdachte schietpartij Zwijndrecht

Foto: ANP

De politie heeft zondag de identiteit verspreid van de man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht zaterdag. Daarbij is een 66-jarige vrouw om het leven gekomen. Haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond. Het gaat om de 49-jarige Minh Nghia Vuong. Het is de ex-partner van de dochter, bevestigt de politie. Op de site van de politie is ook een foto van de verdachte gepubliceerd. De politie noemt hem vuurwapengevaarlijk.

De politie roept mensen zondag op de man, die ook bekendstaat onder de bijnaam Lucky, niet zelf te benaderen maar meteen 112 te bellen. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat er een klopjacht gaande is, en noemt de man levensgevaarlijk. “We zetten alles op alles om hem te lokaliseren en aan te houden”, aldus de woordvoerder. Hij roept mensen die informatie hebben en de politie nog niet hebben gesproken op zich te melden via de bekende nummers.

De verdachte is volgens De Telegraaf een bekende van politie en justitie. Zo zou hij in 2017 zijn veroordeeld voor een overvalpoging op geldlopers in een Rotterdams winkelcentrum het jaar ervoor. Ook zou hij in 2010 gestolen scooters, auto’s en een bestelbus voorhanden hebben gehad, in de productie van speed hebben gezeten, zou toen 10 kilo hennep bij hem zijn gevonden en zou hij een vuurwapen met patronen bij zich hebben gehad. Zowel een politiewoordvoerder als de woordvoerder van het OM konden hier zondagochtend niets over zeggen.

De schietpartij gebeurde zaterdagmiddag op een parkeerplaats bij winkelcentrum Walburg aan Hof van Holland in Zwijndrecht. De moeder overleed door de schietpartij, haar dochter is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakte melding van één dader, die er met een auto vandoor is gegaan en nog niet is opgepakt.

Er is met veel eenheden naar hem gezocht, onder meer op uitvalswegen rond het winkelcentrum.

In het winkelcentrum was het druk toen de schietpartij plaatsvond. Of het ook druk was op de parkeerplaats, is niet duidelijk. Er stonden tientallen auto’s. Volgens de politiewoordvoerder waren meerdere mensen getuige van de schietpartij.