Prinses Beatrix 85 jaar geworden

Foto: ANP

Prinses Beatrix is dinsdag 85 jaar geworden. De prinses viert haar verjaardag zonder haar oudste zoon, koning Willem-Alexander en schoondochter, koningin Máxima en prinses Amalia. Zij zijn op werkbezoek op de Caribische eilanden. Beatrix was van 30 april 1980 tot en met 30 april 2013 koningin van Nederland.

De 85-jarige prinses werd op 31 januari 1938 geboren op Paleis Soestdijk in Baarn als oudste kind van koningin Juliana en prins Bernhard. Op 10 maart 1966 trouwde Beatrix met Claus von Amsberg en samen kregen zij drie zoons: Willem-Alexander, Friso en Constantijn. In 2002 overleed haar man Claus. Elf jaar later overleed ook haar zoon Friso als gevolg van een ski-ongeluk.

Tegenwoordig woont prinses Beatrix op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Ze treedt nog af en toe in de openbaarheid als Prinses van Oranje-Nassau, maar niet heel vaak meer. Halverwege januari was ze nog bij de uitvaart van de Griekse koning Constantijn en bij de traditionele nieuwjaarsontvangsten van het koningspaar.