Verdachte schietpartij Zwijndrecht blijft langer in de cel

Foto: ANP

De 49-jarige verdachte van de fatale schietpartij bij een winkelcentrum in Zwijndrecht blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam besloot maandag het voorarrest met veertien dagen te verlengen.

Minh Nghia V. was sinds de schietpartij van 21 januari op de vlucht. Bij het incident werd een 66-jarige vrouw doodgeschoten. Haar 38-jarige dochter, de ex-vriendin van de verdachte, raakte zwaargewond. Ze is buiten levensgevaar.

De man met de bijnaam Lucky werd zaterdagmiddag om 12.30 uur aangehouden in de omgeving van de Ketelbrug in Schiedam. V. wordt verdacht van moord en een poging tot moord.

De verdachte kon na een tip worden aangehouden door leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI). In de zoektocht naar V. werden verschillende auto’s gevonden die de verdachte waarschijnlijk gebruikt heeft op zijn vlucht. De politie vermoedde dat V. hulp kreeg om uit handen van de autoriteiten te blijven. Ook dacht de politie dat de man zich nog altijd schuilhield in de regio Rotterdam.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het nog te vroeg is om iets te zeggen over de eventuele uitbetaling van het tipgeld van 30.000 euro. De man kon worden aangehouden dankzij een tip van een oplettende burger in combinatie met intensief recherchewerk, aldus het OM. “Op dit moment is nog niet besloten of het tipgeld zal worden uitgekeerd. Zodra er een beslissing over is genomen zal die worden gecommuniceerd.”

Waar V. zich de afgelopen weken heeft schuil gehouden wordt nog verder onderzocht, net als de vraag of en van wie hij daarbij hulp heeft gekregen.