Internationale vrouwendag ’23: Gendergelijkheid en geld, hoe staan de zaken?

Het is vandaag Internationale vrouwendag! Hoogste tijd om het te hebben over onderwerpen als ‘Equity’ en gendergelijkheid in de financiële en investeringswereld, van oudsher een mannenbolwerk. Simone Huis in ’t Veld (CEO Euronext Amsterdam), Marije Cornelissen (Founder UN Women The Netherlands) en Linda van Beek (Executive Director UN Global Compact Network Netherlands) zijn de grote organisatoren achter het event dat vandaag plaatsvindt op Beursplein 5, het hart van de Nederlandse kapitaalmarkt in Amsterdam.

VNieuws.nl was vandaag aanwezig bij de Beursgong Internationale Vrouwendag 2023 georganiseerd door UNwomen.nl en Euronext.

Opening met gongceremonie

In het kader van wereldvrouwendag werd de handelsdag in Amsterdam geopend met een traditionele gong-ceremonie ingeleid door Simone Huis in ‘t Veld, CEO van Euronext Amsterdam. Vervolgens vond een ‘Networking Breakfast’ plaats, georganiseerd door UN Women the Netherlands.

Marije Cornelissen, founder van UN Women in the Netherlands, stelde ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen wat betreft gendergelijkheid in de wereld. Zo zal het in het huidige tempo 257 jaar duren voordat we wereldwijd de ‘gender paygap’ hebben gedicht, heeft slechts 65% van de vrouwen in de wereld een eigen bankrekening terwijl 70-80% van de consumenten-beslissingen door vrouwen wordt gemaakt. In de financiële wereld wordt 21% van de board-posities door vrouwen ingevuld en slechts 5% van de CEO’s van financiële instellingen en bedrijven is vrouw.

In gesprek met

VNieuws.nl interviewde de vrouwen achter dit fantastische event.

1. Liesbeth Pruijs, voorzitter UNwomen

2. Simone Huis in ’t Veld, ceo Euronext Amsterdam

3. Marije Cornelissen, directeur UNwomen

4. Tineke Meints – CHRO Capgemini