Toestand Rob de Nijs (80) ‘zorgelijk’ na opname in ziekenhuis

Zanger Rob de Nijs is donderdagavond opgenomen in het ziekenhuis. Dat heeft zijn management vrijdag gemeld. Wat hij mankeert, zegt het management niet. De Nijs moest met een ambulance thuis worden opgehaald. Hij wordt vrijdag onderzocht. Meer details over zijn toestand worden op dit moment niet gegeven.

De 80-jarige zanger is vooral bekend van nummers als Jan Klaassen de Trompetter, Malle Babbe, Zet een kaars voor je raam vannacht, Bier is bitter, Het werd zomer en zijn enige nummer 1-hit Banger hart.

De Nijs won in 1962 een talentenjacht en mocht drie plaatjes maken. De eerste twee flopten. Zijn derde plaat Ritme van de regen werd wel een kaskraker en Rob de Nijs was op slag een tieneridool.

De zanger kreeg onder meer een Edison en een Gouden Harp voor zijn oeuvre. In 2001 kreeg hij de Radio 2 Zendtijd Prijs toegekend.

Op 22 juni vorig jaar sloot hij zijn lange carrière af met een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam, ’t Is Mooi Geweest. De zanger kreeg meerdere staande ovaties van het publiek. Zelf hield hij het niet droog en ook aanwezige fans spraken na afloop van de show op sociale media over een “emotionele” en “bijzondere” avond. De zanger stopte met optreden omdat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson.