Mia en Dion balen na mislopen songfestivalfinale

Foto: ANP

Mia Nicolai en Dion Cooper zijn teleurgesteld dat ze de finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool niet hebben gehaald. De twee vinden het enorm “balen”, maar gaan desondanks met opgeheven hoofd naar huis, zo vertelden ze aan de Nederlandse media na afloop van de eerste halve finale.

“We komen voor het hele avontuur, voor het hele verhaal en het is gewoon ontzettend jammer dat het vanavond eindigt”, zei Cooper. De zanger is wel “super dankbaar” dat hij en Nicolai het avontuur samen hebben mogen doen. “We kunnen met opgeheven hoofd naar huis. Het is wat het is. Ik ga nog wel even balen, maar dat hoort er ook bij. Ik ben trots op wat we gedaan hebben.”

Cooper vindt dat hij en Nicolai pech hebben gehad met de loting en dat de jurystemmen dit jaar wegvielen in de halve finales. “Waar heeft het aan gelegen? Ik denk dat we gewoon een hele moeilijke hadden qua halve finale. Het was gewoon een ijzersterke pot”, stelde hij. “En we hadden voor het eerst dit jaar alleen televoting. Aan ons heeft het niet gelegen, wij hebben alles gegeven.” Daar sloot ook Nicolai zich bij aan.

De zangeres is net als Cooper trots op hun gezamenlijke prestatie, en ook dat ze zelf is gegroeid en veel heeft geleerd tijdens haar songfestivalavontuur. “Ik ging van twintig keer op het podium te hebben gestaan ineens naar zoveel mensen. Dat heb ik gewoon gedaan zonder paniek of wat dan ook. Daar ben ik echt zo trots op.”

Cooper denkt niet dat die minimale ervaring de twee uiteindelijk fataal is geworden. “Nee, dat voel ik niet. (…) Er was zoveel geweld in deze halve finale en wij zaten er helaas niet tussen. Dat is balen, maar that’s it.”

Nicolai: “Ik voel me nog steeds wel een winnaar voor mezelf. We hebben zoveel mooie dingen in onszelf kunnen overwinnen door dit gewoon aan te gaan en het echt te durven. Het is best wel een ding zo’n Eurovisie Songfestival.”

Nu het songfestivalavontuur is afgelopen, ligt de toekomst voor de artiesten open. Of ze weer samen gaan zingen, weten de twee nog niet. “Wie weet”, vertelde Nicolai. Ze neemt voorlopig eerst even rust. “Ik denk dat ik tot zondag vrij neem en vanaf dan staan er weer allemaal sessies in de studio gepland en dat ga ik gewoon doorzetten.” Ook Cooper heeft nog geen concrete plannen. “Mijn brein gaat even tot nu toe, zeg maar”, zei de zanger.