Vermeer-tentoonstelling in laatste weekend ook ’s nachts te zien

Foto: ANP

Het Rijksmuseum stelt opnieuw extra tickets beschikbaar voor de populaire Vermeer-tentoonstelling. In het laatste weekend, op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni, stelt het museum de deuren tot 02.00 uur open. “Hierdoor krijgen ruim 2600 mensen nog een allerlaatste kans de tentoonstelling te zien”, meldt het museum woensdag.

Vanwege de verwachte grote belangstelling gaat het museum de beschikbare kaarten verloten. Geïnteresseerden kunnen zich tot vrijdagmiddag 17.00 uur inschrijven op de website. Degenen die zijn ingeloot krijgen uiterlijk volgende week dinsdag een bericht, en kunnen daarna een ticket bestellen.

Alle tickets voor de tentoonstelling met werken van Johannes Vermeer (1632-1675) waren op de derde dag al verkocht. De openingstijden werden verder verruimd en er werden extra tickets beschikbaar gesteld. Ook die kaarten waren al snel op.

Niet eerder waren er zoveel werken van de 17e-eeuwse meester bij elkaar te zien: 28 van de circa 37 schilderijen zijn overgekomen vanuit de hele wereld. Ook hangen er zeven werken die niet eerder in Nederland zijn getoond.