Politie: kampioensfeest Feyenoord goed verlopen, 21 aanhoudingen

Foto: ANP

Het kampioensfeest van Feyenoord in het centrum Rotterdam is volgens de politie rustig, feestelijk en zonder grote incidenten verlopen. Er zijn 21 mensen aangehouden, zo laat een woordvoerder weten. Het ging daarbij om relatief kleine vergrijpen zoals het afsteken van vuurwerk, openbare dronkenschap of het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Twee politiemensen hebben gehoorschade opgelopen door vuurwerk. “Zij zijn voor een controle naar het ziekenhuis gebracht”, aldus de woordvoerder.

Het overgrote deel van de feestvierders verliet, nadat de huldiging eindigde, om 13.00 uur het centrum van de stad. Kort na de huldiging begonnen schoonmaakploegen van de gemeente al met het opruimen van de Coolsingel.

De Mobiele Eenheid (ME) voerde eerder op de middag een charge uit op de Korte Lijnbaan in het centrum. Een dreigende confrontatie tussen twee rivaliserende groepen was de aanleiding. “De groepen zijn uiteengedreven, waarna de rust snel terugkeerde”, aldus de politie.

Op enkele evenementenlocaties in het centrum, zoals op het Stadhuisplein, ging het feest nog door. In andere delen van het centrum werd in kroegen en terrassen op kleinere schaal het kampioensfeest verder gevierd. Ook op die plekken bleef het rustig.