Politie deelt beelden drie relschoppers rond WK-duels Marokko

Foto: ANP

De politie deelt herkenbare beelden van drie verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden op het Amsterdamse Mercatorplein rond de WK-wedstrijden van het Marokkaanse elftal van vorig jaar. Eerder deze maand deelde de politie onherkenbare beelden van de rellen, waarna acht verdachten zich bij de politie hebben gemeld. Omdat drie verdachten zich nog niet gemeld hebben, zijn hun afbeeldingen nu herkenbaar gedeeld.

In Amsterdam-West werd bij de ongeregeldheden afgelopen najaar met stenen en molotovcocktails gegooid. Na de wedstrijd tegen BelgiĆ« op 27 november raakte iemand ernstig gewond toen de bus waarin hij zat werd bekogeld met stenen. Het slachtoffer liep daarbij een schedelbasisfractuur op en heeft “tot op de dag van vandaag hoofdpijn”, aldus de politie.

Dat de beelden pas ruim een half jaar later worden gedeeld is volgens de politie afhankelijk van allerlei factoren. “De privacy van de betrokkenen, het onderzoeksbelang en niet in de laatste plaats zorgvuldigheid, zijn relevante factoren van invloed op het proces.”

Ook in andere steden was het onrustig rond de WK-wedstrijden van Marokko. Dat land strandde uiteindelijk in de halve finale na een 2-0 nederlaag tegen Frankrijk.