Organisatie festival ‘geschokt’ door dodelijk steekincident

Foto: ANP

De organisatie van het festival Solid Grooves zegt geschokt te zijn door het dodelijke steekincident dat zondagavond op het festivalterrein plaatsvond. “We tasten in het duister over het hoe en waarom”, staat in een verklaring op de website. “Onze gedachten gaan naar de slachtoffers, hun naasten en ooggetuigen van dit heftige incident.”

Bij de steekpartij kwam zondagavond laat een 21-jarige man uit Diemen om het leven. Volgens de politie kwamen rond 21.20 uur de eerste meldingen binnen dat bij een ruzie op het festivalterrein was gestoken.

Behalve het dodelijke slachtoffer raakten twee andere festivalgangers gewond. Het gaat om een 22-jarige man uit Nieuwegein en een man van 24 jaar uit Amsterdam. Zij liggen nog in het ziekenhuis, maar zijn niet in levensgevaar.

Op en rond het festivalterrein werden zondagavond twee verdachten aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij het dodelijke steekincident. Zij zitten nog steeds vast, meldt de politie maandag. De twee verdachten zijn allebei 20 jaar en wonen in Amsterdam. Hun rol bij de steekpartij wordt onderzocht.

De politie doet onderzoek naar de aanleiding van het steekincident en de precieze toedracht. Mensen die iets hebben gezien of beelden hebben gemaakt van wat aan het incident is voorafgegaan, worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Op sociale media gaat een video rond van een vechtpartij die op het festivalterrein zou zijn, maar niet duidelijk is wie de beelden heeft gemaakt.