Veerdienst naar Ameland hervat na storing

Foto: ANP

De veerdienst tussen het vasteland en Ameland is dinsdagmorgen hervat. Door problemen met de autobrug in de haven van Holwert konden reizigers met een auto maandagavond niet van boord en werden ze teruggebracht naar Ameland, waar ze noodgedwongen de nacht door hebben gebracht.

Exploitant Wagenborg heeft een noodoplossing ingesteld waarmee een kraan de autobrug bedient. “Hiermee kunnen we de auto’s de boot op en af laten rijden. Later dinsdag zal de brug worden gerepareerd. “De gestrande reizigers zullen verspreid over de dag mee kunnen varen”, zegt de directeur van Wagenborg, Ger van Langen.

De oorzaak van de stremming lag volgens Rijkswaterstaat in een kapotte lier van de autobrug. Door het mankement zaten passagiers met een auto urenlang vast op het schip. Het ging volgens Omrop Fryslân om 65 voertuigen. Mensen zonder auto konden wel meteen van de boot. Rond 00.30 uur in de nacht van maandag op dinsdag werd duidelijk dat de veerboot met de resterende passagiers terug zou varen naar Ameland.

Van Langen, betreurt de situatie zeer. “Het is onbeschrijfelijk”, zegt hij. Omdat er voor dinsdag sowieso al extra afvaarten ingepland stonden wordt het nog een hele klus, vreest hij, om alle nu op Ameland vastzittende passagiers dinsdagochtend alsnog zo snel mogelijk naar het vasteland te brengen.