ANWB: mensen gaan op vakantie, vrijdagmiddag druk op de weg

Foto: ANP

Het wordt vrijdagmiddag druk op de weg, verwacht de ANWB. De scholen in de regio Midden sluiten hun deuren wat zal leiden tot vertrekkend vakantieverkeer, aldus de verkeersinformatiedienst.

De meeste vertraging wordt verwacht op de wegen ten zuiden van Rotterdam, in Noord-Brabant, richting de Veluwe en op de A2/A27 van Utrecht naar het zuiden.

Een extra hindernis voor vakantiegangers op weg naar Zeeland en de Belgische grens vormt de afsluiting van de Haringvlietbrug in de A29. Daardoor staan er naar verwachting vrijdagmiddag vroeg al lange files op de N57 en de A16. Richting Friesland is de Afsluitdijk in de A7 het grootste knelpunt, omdat daar werkzaamheden worden verricht aan de sluizen.

Ook in het buitenland zijn dit weekend veel vakantiegangers onderweg. Op de Europese wegen richting het zuiden staan zaterdag naar verwachting lange files. In Frankrijk wordt het langzaam rijden op de A7, de Autoroute du Soleil en op de A9 van Orange naar de Spaanse grens, aldus de ANWB. Ook in Duitsland en Oostenrijk moet verkeer rekening houden met vertraging. Dat is ook het geval voor reizigers richting Italië, op de A13/A22 Brennerpas – Verona en in Zwitserland op de A2, de route via de Gotthardtunnel.