TikTok volgers kopen: mag dat eigenlijk? En heeft het zin?

Foto: Alexander Shatov via Unsplash

Er zijn inmiddels talloze influencers, voetballers, muzikanten en andere bekende mensen die geld verdienen met hun TikTok account. Ze hebben allemaal één ding gemeen: veel volgers. Het zijn vooral jongeren die het ook zien zitten om veel volgers te hebben en zo geld te verdienen. De kans op betaalde samenwerkingen wordt natuurlijk groter wanneer je meer volgers hebt. Bedrijven gaan nu eenmaal liever in zee met grotere accounts. Het is dan ook niet zo gek dat het kopen van volgers op TikTok een dienst is waar veel mensen over de hele wereld gebruik van maken. Maar mag dat eigenlijk wel? En heeft het zin?

Mag je gekochte TikTok volgers gebruiken? 

Door een korte zoektocht op Google zie je meteen dat veel mensen zich afvragen of het eigenlijk wel toegestaan is om TikTok volgers te kopen. Het antwoord op deze vraag is niet zo simpel te geven als dat het lijkt. Als particulier is het niet strafbaar en krijg je geen boete of straf als je besluit om TikTok volgers aan te schaffen, maar als influencer of ondernemer op Instagram wordt het wel afgeraden. Op het moment dat je namelijk geld verdient met TikTok doordat je een samenwerking bent aangegaan en bijvoorbeeld een product promoot, is het niet meer toegestaan is om volgers te kopen.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt het nauwkeurig in de gaten en kan stappen kan ondernemen. Uit onderzoek van Pilotfishmedia blijkt echter dat merken zoals Nike en Calvin Klein soms tot wel 45% over nepvolgers beschikken.
Het is bij het kopen van volgers wel van groot belang om te kiezen voor betrouwbare en hoogwaardige bronnen. Alleen op die manier kun je je profiel voorzien van volgers zonder dat TikTok ze als nep of van lage kwaliteit beschouwt en je accounts geblokkeerd worden.

Waar moet je op letten? 

Veel mensen die besluiten om TikTok volgers te kopen komen erachter dat het niet zo makkelijk is als gedacht. Dit komt met name door het feit dat er een aantal belangrijke zaken zijn waar je op moet letten. Doe je dit niet dan is de kans groot dat het niet het effect sorteert wat je zou willen hebben.

 • Gelooft de klant je volgers? Het is verleidelijk om een overvloed aan likes en volgers te kopen voor je TikTok profiel, maar het is van uiterst belang om authenticiteit voorop te stellen. Het kopen van likes of volgers kan een kunstmatig gevoel van populariteit creëren en de echte interactie met gebruikers toch wat in de weg zitten. Het TikTok algoritme hecht veel waarde aan de mate van authenticiteit die je te bieden hebt. Daarom is het cruciaal om oprechte likes en volgers te stimuleren en je publiek organisch te laten groeien. Natuurlijk kun je enkele volgers kopen, maar probeer het wel te beperken tot een minimum. Op die manier kan je het zien als een boost voor je profiel en niet iets wat je profiel als enige draaiende weet te houden. Het gaat nu eenmaal over succes op de lange termijn.
 • Wat is de impact op het algoritme? Het TikTok algoritme is iets wat je goed in het achterhoofd moet houden bij het kopen van TikTok volgers. Het geavanceerde algoritme is namelijk in staat om een onderscheid te maken tussen echte en nep volgers, al helemaal als je content zelf ook niet bepaald je van het is. TikTok kan je bereik beperken, je zichtbaarheid verminderen of zelfs je account schorsen vanwege een overschot aan nep TikTok volgers. Dit brengt met zich mee dat je als creator je best moet doen om vooral leuke content te maken. Op die manier vind TikTok het niet zo erg als je af en toe wat volgers koopt. Je hebt dan namelijk een goed profiel wat door veel mensen leuk gevonden wordt en wat hen geld oplevert.
 • Wat is je routine? Het kan voorkomen dat de gekochte TikTok volgers afkomstig zijn van inactieve of lage kwaliteit accounts. Dit komt met name doordat de volgers niet gebruikt worden voor regelmatige content maar voor spontane posts. Deze accounts zorgen over het algemeen niet voor heel veel betrokkenheid op je TikTok profiel. Hoewel aanzienlijke aantallen volgers tijdelijk je mate van zichtbaarheid kunnen vergroten, is het niet zo dat je zonder regelmatige content kunt groeien. Wil je echt kwaliteit leveren binnen jouw TikTok community dan is het aan te raden  om iedere dag een video te plaatsen.

  Top 5 websites voor het kopen van TikTok volgers

  Ben jij toch van plan om jouw TikTok profiel goed in te zetten en zelf aan de slag te gaan met het kopen van TikTok volgers?  Door gebruik te maken van gerenommeerde websites kun je er zeker van zijn dat je kwaliteit krijgt wanneer je TikTok volgers koopt en op veilige wijze profiel promoot onder een groot publiek. We hebben de 7 beste websites voor het kopen van jouw TikTok volgers op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare partner in zee gaat en je eigen profiel naar een hoger niveau kunt tillen.

  1. Likes-kopen.nl

   Likes-kopen biedt een zeer hoge kwaliteit service. Zo is er een professionele klantenservice te vinden die altijd klaar staat om je te helpen met het beantwoorden van eventuele vragen over het kopen van TikTok volgers. Ook bieden ze een speciale garantie aan hun klanten die in principe inhoudt dat als het niet naar wens is je gewoon je geld terug kunt krijgen. Het ruime aanbod aan pakketten stelt je in staat om op zoek te gaan naar de TikTok volgers aantallen voor jouw specifieke behoeftes. Al met al een uitstekende website die echt alles te bieden heeft wat je maar zoekt. 

  2. Gebruikersnamen.nl

  Als je op zoek bent naar goedkope TikTok volgers, dan ben bij gebruikersnamen aan het juiste adres. Hoewel deze website minder lang actief is dan de vorige, zegt dat niets over de kwaliteit van hun diensten. Ze hebben een vriendelijke klantenservice die altijd paraat staat om eventuele vragen over het kopen van TikTok volgers te beantwoorden. Bovendien bieden ze een FAQ pagina op de site met alle informatie die je nodig hebt over het gebruik van TikTok volgers. Wat wij ook als een groot pluspunt zien, is dat je de gekochte TikTok volgers direct op je account krijgt. Binnen no time beschik je daarvoor over de volgers die je kort daarvoor hebt gekocht. Bij deze aanbieder wordt je keer op keer snel geholpen.

  3. Like4you.nl

  Like4you is speciaal ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar de allerlaagste prijzen voor hun nieuwe volgers. Met de verschillende pakketten is het eenvoudig om precies het aantal TikTok volgers te verkrijgen dat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Deze website heeft voornamelijk Nederlandse klanten in haar klantenkring, wat betekent dat je kunt rekenen op een groot scala aan Nederlandse TikTok volgers. Hiermee ben je verzekerd van volgers die zich in dezelfde regio bevinden en kun je jouw doelgroep effectief bereiken.

  4. Freewaysocial.com

  Wat freewaysocial onderscheidt, is dat je niet alleen TikTok volgers kunt kopen, maar ook de YouTube views en Instagram likes. Een uniek aspect van deze website is dat ze een exclusief VIP programma aanbieden voor loyale klanten, wat extra voordelen en kortingen oplevert als je meer koopt. 

  5. Juicyfollow.com

  Juicyfollow is gespecialiseerd in het leveren van echte en actieve TikTok volgers, waardoor je jouw populariteit kunt vergroten. Wat deze aanbieder pas echt uniek maakt, is hun persoonlijke benadering en aandacht voor klanttevredenheid. Ze bieden een 24/7 klantenservice aan en hebben een team van social media experts klaar staan om je te helpen bij het kiezen van het juiste pakket.