Verdachten steekpartij Zomercarnaval herkenbaar op politiefoto's

aug 17 2023, 12:55 Landelijk
verdachten steekpartij zomercarnaval herkenbaar op politiefotos
De Rotterdamse politie heeft op haar website en op sociale media foto's gepubliceerd waarop de vier verdachten van een steekpartij in de Witte de Withstraat tijdens het Rotterdamse Zomercarnaval herkenbaar in beeld zijn. De vier kregen vorige week te horen dat ze zich binnen zeven dagen moesten melden.
"Dat hebben ze niet gedaan", zegt een woordvoerder. De politie is nog op zoek naar vier verdachten en roept mensen op zich te melden als ze de verdachten herkennen.
Aanleiding voor de steekpartij was waarschijnlijk een ruzie op de avond van zaterdag 29 juli in een drukke straat met uitgaansgelegenheden in het centrum van de stad. Bij het incident raakte een 29-jarige man gewond. Hij moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Hoe het slachtoffer eraan toe is weet de woordvoerder niet. Dit vanwege privacyredenen.
Op een van de foto's die de politie naar buiten heeft gebracht is een man te zien met een mes in zijn handen. Hij wordt verdacht van het steken. Te zien is ook dat de verdachte zijn shirt heeft uitgedaan. De andere drie mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging. Drie van de vier verdachten waren de afgelopen week nog geblurd in beeld gebracht omdat zij mogelijk minderjarig zijn.
Mochten de verdachten eind deze maand nog niet zijn aangehouden, dan overweegt de politie de beelden ook te delen via de misdaadprogramma's Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht.
"Beelden waarop verdachten herkenbaar in beeld worden gebracht leiden tot een grotere aanhoudingskans", aldus de woordvoerder. "Uit cijfers blijkt dat ongeveer in 40 procent van de zaken aanhoudingen volgen bij publicatie van herkenbare foto's op televisie en op sociale media."