UvA en HvA bieden studenten met familie in Marokko hulp aan

Foto: ANP

Studenten of medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam kunnen voor ondersteuning bij hun school terecht als ze familie of vrienden hebben in het aardbevingsgebied in Marokko. Ook voor een luisterend oor is contact mogelijk, laat de HvA zaterdagmiddag weten. De Universiteit van Amsterdam biedt soortgelijke hulp aan.

“Wij zijn geraakt door de gevolgen van de zware aardbeving in Marokko. Wij leven mee met de slachtoffers, onze studenten en medewerkers met familie en vrienden in het getroffen gebied.” Verder wijst de hogeschool erop dat studenten in geval van nood tijdens hun studie of stage altijd contact op kunnen nemen met de meldkamer van de HvA. De UvA laat weten “mee te leven” met iedereen die is getroffen door de beving, “vooral onze studenten en medewerkers met familie en/of vrienden in het gebied”.

Ook de Erasmus Universiteit Rotterdam laat weten geschrokken te zijn door het nieuws van de aardbeving in Marokko. “Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun dierbaren, en de EUR leeft mee met iedereen uit onze community die geraakt is door deze natuurramp.”