Nieuwe aanhoudingen wegens massale vechtpartij in Leeuwarden

Foto: ANP

De politie heeft woensdag zeven mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ze zouden betrokken zijn geweest bij een massale vechtpartij tussen aanhangers van rivaliserende voetbalclubs op 26 mei dit jaar in de omgeving van het Stationsplein in Leeuwarden. Het treinverkeer moest destijds tijdelijk worden stilgelegd omdat mensen op het spoor liepen.

Die avond gingen rond 21.00 uur dertig tot veertig mensen met elkaar op de vuist. De politie wist uiteindelijk de groepen uit elkaar te halen en arresteerde drie mensen wegens openlijke geweldpleging: een man van 23 uit Heerenveen, een van 21 uit Ooststellingwerf en een 26-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Onderzoek heeft opgeleverd dat woensdag nog eens zeven verdachten konden worden aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Heerenveen van 27, 22 en 19 jaar, twee mannen (19 en 26) uit Leeuwarden, een 26-jarige uit Frederiksoord en een 30-jarige man uit Gorredijk.

De politie zoekt nog twaalf mannen die bij de matpartij betrokken waren. Van hen zijn geblurde foto’s openbaar gemaakt en de politie roept mensen op zich te melden als ze de verdachten herkennen. Als de verdachten zich niet voor 20 september melden, worden hun afbeeldingen herkenbaar gemaakt.