Honderden lopen uit solidariteit met Palestijnen door Nijmegen

Foto: ANP

Honderden mensen hebben maandagavond in Nijmegen deelgenomen aan een solidariteitsmars voor de Palestijnen. De demonstranten verzamelden zich aan het begin van de avond op Plein 1944 en liepen daarna een rondje door het centrum van de stad. Na zo’n twee uur was het protest afgelopen.

Volgens Kayleigh Hofstede van Nijmegen for Palestine, een van de organisatoren, wordt het aantal deelnemers geschat op zo’n 1200. Volgens haar was de belangstelling groter dan verwacht. Vooraf had ze gerekend op zo’n vierhonderd mensen. Met de demonstratie werd aandacht gevraagd “voor de bezetting van Palestina en de bombardementen op de Gazastrook”.

“Het is heel duidelijk dat mensen in Nijmegen hier enorm om geven”, zegt Hofstede. Volgens haar kwamen de mensen uit alle lagen van de samenleving. Naast mensen uit de Arabische gemeenschap waren er ook veel studenten.

Op beelden van De Gelderlander is te zien dat de mensen met Palestijnse vlaggen zwaaiden. De krant zegt dat er naar schatting achthonderd mensen deelnamen aan de protestmars.