David Guetta onttroont Martin Garrix als populairste dj

Foto: ANP

Martin Garrix is niet langer de populairste dj van de wereld. In de prestigieuze DJ Mag Top 100 van het Britse tijdschrift DJ Mag staat de Nederlander dit jaar op nummer 3. David Guetta heeft de troon weer overgenomen. De 56-jarige Fransman staat voor de vierde keer bovenaan.

Alleen Armin van Buuren, dit jaar op vijf, won de verkiezing nog vaker. Hij mocht zich vijf keer de populairste dj van de wereld noemen. Garrix staat net als Guetta ook op viermaal winst.

Net als voorgaande jaren staat de top 100 weer vol Nederlandse noteringen. In de top 10 is ook nog ruimte voor Afrojack (7) en net daar buiten staan onder anderen Don Diablo (13), R3HAB (14), W&W (16) en Oliver Heldens (19). Grote namen als Tiƫsto en Nicky Romero staan nog iets lager met respectievelijk een 23e en 24e positie.

Via een livestream op YouTube werd live afgeteld naar de winnaar. Guetta mocht de uitzending zelf afsluiten met een set vanaf een klif op het Spaanse eiland Ibiza. Voorheen werd de winnaar altijd bekendgemaakt tijdens het Amsterdam Music Festival (AMF) op het Amsterdam Dance Event (ADE). Aan die samenwerking kwam in 2021 een einde.

Volgens DJ Mag is er dit jaar door zo’n 1,3 miljoen mensen uit 237 verschillende landen gestemd.