Brand Dordrecht onder controle, burgemeester bij bewoners

Foto: ANP

De grote uitslaande brand die maandagochtend vroeg uitbrak aan de Maarten Harpertsz Trompweg in Dordrecht is onder controle. Een brandweerwoordvoerder meldt rond 03.00 uur dat het sein brand meester is gegeven. Het nablussen gaat nog wel enkele uren duren. Er zijn geen slachtoffers.

Volgens de woordvoerder was er niemand meer aanwezig op de bovenste etages van de flat toen het vuur oversloeg van de elfde naar de twaalfde verdieping. Ook de zijkant en het dak van het gebouw vlogen in brand. Bewoners van het pand zijn met bussen naar het Van der Valk Hotel in Dordrecht gebracht, een aantal bewoners werd nagekeken op rookinhalatie.

De brand brak uit in de Short Stay Facility in Dordrecht (SSF), een woontoren met 189 appartementen waar volgens burgemeester Wouter Kolff “kwetsbare mensen wonen”. In datzelfde gebouw en op dezelfde etage woedde een nacht eerder ook een brand, die was vermoedelijk aangestoken.

Burgemeester Kolff is in de nacht van zondag op maandag naar het Van der Valk gekomen om de bewoners een hart onder de riem te steken. “Mijn gedachten zijn bij de onschuldige bewoners die dit gisteren en eerder ook al moesten meemaken”, schreef hij op X.

In september vorig jaar woedde er ook brand op de elfde verdieping van het gebouw. Toen werd een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van brandstichting.