Grote uitslaande brand woedt op meerdere etages flat Dordrecht

Foto: ANP

Op de bovenste etages van een flat aan de Maarten Harpertsz Trompweg in Dordrecht woedt in de nacht van zondag op maandag een grote uitslaande brand.

De brand brak maandagochtend rond 00.20 uur uit op de elfde verdieping van het pand en verspreidde zich naar de bovenste etage van het pand. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid brandt ook de zijkant van de flat.

Bewoners van het pand worden met bussen naar het Van der Valk Hotel in Dordrecht gebracht, waar ze worden opgevangen. Meerdere mensen zijn nagekeken op rookinhalatie. Of er nog personen aanwezig zijn in het gebouw, is onduidelijk.

De brand woedt in de Short Stay Facility in Dordrecht (SSF), een woontoren met 189 appartementen. De woordvoerder meldt dat in hetzelfde gebouw in de nacht van zaterdag op zondag ook een brand uitbrak.

Wouter Kolff, de burgemeester van Dordrecht, spreekt op X van een plek “waar kwetsbare mensen wonen”. “Mijn gedachten zijn bij de onschuldige bewoners die dit gisteren en eerder ook al moesten meemaken”, schrijf hij.

In september vorig jaar woedde er ook brand op de elfde verdieping van het gebouw. Toen werd een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van brandstichting.