Hof legt celstraffen tot 5,5 jaar op voor overvallen op BN’ers

Foto: ANP

Het gerechtshof in Den Haag heeft donderdag celstraffen tot 5,5 jaar opgelegd aan de verdachten van een reeks gewelddadige overvallen, waaronder die op YouTube-ster Nikkie de Jager en een mislukte overval op voetbalanalist René van der Gijp.

Het hof veroordeelde de zes mannen voor het in wisselende samenstelling plegen van vier overvallen en drie inbraken in 2020. De overvallers sloegen toe in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht, Mijnsheerenland en Uden.

Rotterdammer Eddie N. (27) gaat vijf jaar de cel in en Rotterdammer Hamza T. (24) 5,5 jaar voor de gewapende overval op Nikkie de Jager en haar verloofde. Het stel werd op 8 augustus 2020 overvallen in hun eigen huis door vier mannen, gewapend met een pistool en een koksmes. De slachtoffers werden op stoelen vastgebonden met ducttape, tiewraps en touwen. De overvallers gingen ervandoor met onder meer waardevolle sieraden, sleutels en een tas van het merk Louis Vuitton. Het OM had zes jaar cel geëist tegen N. en 8,5 jaar cel tegen T.

Younes S. (23) uit Ridderkerk is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor onder meer de mislukte overval op René van der Gijp. Daarbij werd op 27 april 2020 met slaghamers ingeslagen op de gepantserde autoruiten van de voormalig voetballer, toen hij thuiskwam na een tv-uitzending. De vermoedelijke bedoeling daarvan was hem van zijn Rolex te beroven. Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep negen jaar cel tegen S. geëist.