Hoofdredacteur Brabants Dagblad stapt op om te weinig draagvlak

Foto: ANP

Carin Smulders legt haar functie als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad neer, omdat ze onvoldoende draagvlak vanuit de redactie voelt om een nieuwe koers te varen. Dat laat uitgever DPG Media woensdag weten.

“Veranderingen zijn hard nodig voor een gezonde toekomst van het Brabants Dagblad”, zegt de afzwaaiend hoofdredacteur in een bericht. “Deze wens werd bij mijn start op de redactie breed gedeeld. Betere journalistiek, nog meer focus op online, een meer diverse redactie, nieuwe collega’s en een frisse wind. Helaas moet ik constateren dat ik onvoldoende draagvlak ervaar vanuit de redactie om die gewenste veranderingen echt in te zetten.”

“Carin laat hiermee zien dat zij het welzijn van de redactie en het Brabants Dagblad vooropzet”, zegt Allard Besse als directeur van ADR Nieuwsmedia, de groep waar het Brabants Dagblad bij hoort. “We zijn op verschillende manieren nagegaan waarom de samenwerking op de redactie stroef verliep. Verbeteracties hebben helaas nog niet het gewenste resultaat gebracht. Duidelijk is dat we verder moeten werken aan een meer open cultuur waarin iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt.”

Er heerste al langer onrust op de redactie van het Brabants Dagblad, zo liet een woordvoerder van DPG Media eerder weten na berichtgeving hierover van Omroep Brabant. Er zouden meerdere medewerkers van de krant zijn weggegaan door een onwerkbare situatie. Omroep Brabant schrijft nu dat er een redactievergadering gepland stond waarin het vertrouwen in Smolders opgezegd zou worden, wat voor haar reden zou zijn geweest om op te stappen.