Ministerie van Buitenlandse Zaken besmeurd met rode verf

Foto: ANP

Het ministerie van Buitenlands Zaken is maandagochtend vroeg besmeurd met rode verf, bevestigt een woordvoerder van het ministerie. Het besmeuren van het pand aan de Rijnstraat is gedaan door een Palestijnse actiegroep die de Nederlandse overheid medeplichtig houdt “aan de genocide in Palestina”, laat de groep aan het ANP weten.

Ook heeft de actiegroep foto’s van Palestijnse slachtoffers van de oorlog in Gaza opgehangen aan de gevel van het ministerie. De groep is onder meer boos om de Nederlandse financieringsstop aan VN-hulporganisatie UNRWA.

Een schoonmaakploeg is ingeschakeld om het rode spul zo snel mogelijk van het pand te verwijderen. De substantie trekt volgens Omroep Wet veel bekijks. “Veel mensen staan hier foto’s te maken”, aldus een verslaggever van de omroep ter plaatse.

In januari werd het ministerie van Defensie besmeurd met rode verf om Nederlandse wapenleveranties aan Israël. Ook werden in november verschillende musea in Amsterdam met rode verf beklad omdat “de genocide in Gaza” niet erkend wordt, zei de groep Workers for Palestine Netherlands toen.