Paasdrukte op de wegen begonnen

Foto: ANP

De paasdrukte op de wegen begint vrijdag even na 09.00 uur op gang te komen. Een woordvoerder van de ANWB meldt dat er op de A12 van de Duitse grens naar Arnhem een file van negen kilometer staat tussen de grens en Duiven. Dat levert een vertraging op van tussen een kwartier en een halfuur.

Ook bij de parkeerplaats van de camping van Paaspop bij Schijndel is het druk, zegt de woordvoerder. De woordvoerder spreekt van de start van de paasdrukte op de wegen vrijdag. “We verwachten dat het verder zal toenemen. Rond het middaguur zal het een stuk drukker zijn op de weg.”

Op de wegen vanuit Duitsland richting het westen van Nederland wordt de grootste drukte van paasverkeer verwacht, zoals op de A1 en A12. “Met name Duitse toeristen onderweg naar de kust en de Waddeneilanden kunnen voor vertraging zorgen op de wegen richting Zeeland en op de N9 naar Den Helder”, aldus de ANWB. Ook de Keukenhof en de Designer Outlet in Roermond zijn grote publiekstrekkers tijdens het paasweekend. Verder wordt drukte verwacht op de wegen naar Zandvoort, vanwege de paasraces op het Zandvoortse circuit.