Vertraging op A12 door werkzaamheden, maar niet ‘ontwrichtend’

Foto: ANP

Er staat maandagochtend zoals verwacht file op de A12 richting Utrecht, maar die is volgens ANWB Verkeersinformatie niet “ontwrichtend”. Door werkzaamheden zijn deze week van Nieuwerbrug tot De Meern twee van de vier rijstroken dicht. “Natuurlijk geeft dat vertraging, maar de weg is wel gewoon open”, aldus de ANWB.

Door de file tussen Nieuwerbrug en De Meern, die volgens de ANWB gedurende een groot deel van de ochtendspits “stabiel rond de 14 kilometer was”, hadden automobilisten gemiddeld tot ongeveer drie kwartier vertraging. Inmiddels neemt de file af: rond 08.30 uur staat er nog zo’n 12 kilometer, met een vertraging van twintig minuten.

Elders in het land stonden tijdens de ochtendspits langere files. Zo leidde een ongeluk op de A4 van Den Haag naar Rotterdam ter hoogte van het knooppunt Benelux tot een uur vertraging. Een personenauto kwam daar op de kop terecht na een botsing met een andere auto. Ook op de A7 van Hoorn naar Zaanstad staat het verkeer weer vast, door werkzaamheden aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend.

De rijbaanafsluitingen op de A12 zijn onderdeel van groot onderhoud aan het wegdek van de snelweg van Nieuwerbrug tot knooppunt Oudenrijn.