Geen treinen van en naar Utrecht Centraal door storing

05 jun , 13:39 Landelijk
geen treinen van en naar utrecht centraal door storing
Door een systeemstoring rond 13.30 uur bij de verkeersleidingspost in Utrecht is er woensdagmiddag geen treinverkeer van en naar Utrecht Centraal mogelijk, meldt ProRail. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de storing, aldus de spoorbeheerder. Er zijn meerdere gestrande treinen, geprobeerd wordt die binnen te rijden op een dichtstbijzijnd station zodat de mensen uit de trein kunnen, aldus een woordvoerster.
Ook de NS maakt melding van de systeemstoring. De vervoerder stelt dat er "in de brede regio van Utrecht" geen treinverkeer mogelijk is, wat ook te zien is in de reisplanner. Volgens de ProRail-woordvoerster heeft een storing "op zo'n cruciale plek al snel invloed op de hele dienstregeling".
ProRail doet op dit moment onderzoek naar de storing. Reizigers kunnen hun reis beter uitstellen en niet naar het station komen, is het advies van ProRail en NS. Een NS-woordvoerster laat weten dat er geen bussen worden ingezet omdat het gebied dat door de storing getroffen wordt, te groot is.
Volgens de woordvoerster was er rond 14.45 uur sprake van zo'n 15 à 20 gestrande treinen. Die worden "zo snel mogelijk en op een veilige manier" naar een station gebracht.