OM eist 3 jaar cel en tbs met dwang in oppaszaak Schagen

Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging tegen Julian F. (25) uit de gemeente Schagen voor kindermisbruik bij een van zijn oppasgezinnen. F. wordt daarnaast verdacht van het maken van kinderporno en seks met dieren.

F. deelde beelden van het misbruik met een oppaskindje van 1 jaar oud met de 38-jarige Marco H. uit Alkmaar, met wie hij seksuele fantasieën uitwisselde. Tegen H. eiste het OM een celstraf van 1,5 jaar en tbs met dwang voor het medeplegen van het misbruik. H. is eerder veroordeeld in een zedenzaak.

F. zou tijdens het oppassen bij een gezin in de gemeente Hollands Kroon twee jongetjes hebben misbruikt, maar wat het OM betreft is er alleen bewijs in de zaak van de jongste. Daar zijn beelden van. Voor het vermeende misbruik van het 4-jarige broertje vroeg het OM om vrijspraak, net als voor het misbruik van het neefje van F.

Het OM citeerde vrijdag uitgebreid uit de vele expliciete chats die H. en F. elkaar stuurden over het misbruik. De moeder van het oppaskindje besloot daarop tijdelijk de zittingszaal te verlaten.