Parket bevestigt vondst Corrie van der Valk

16 nov 2018, 12:32 Landelijk
parket bevestigt vondst corrie van der valk
ANP
Het parket van de Waalse stad Namen bevestigt de vondst van het lichaam van de sinds 7 januari 2001 jaar vermiste Corrie van der Valk, lid van de Nederlandse horecafamilie. De toen 58-jarige vrouw is dezelfde dag nog om het leven gekomen toen ze door een trein werd gegrepen op het spoor Namen-Dinant, ter hoogte van het plaatsje Lustin. Doordat ze niet kon worden geïdentificeerd werd ze begraven in een speciaal hoekje voor anonieme overledenen op de begraafplaats van het dorp Bois-de-Villers nabij de Maas.
Volgens de procureur was Corrie van der Valk alleen en had zij niets bij zich waaruit haar identiteit kon worden afgeleid of waaruit bleek dat ze uit Nederland kwam. Haar lichaam was zwaar verminkt. Onlangs werd haar lichaam door de afdeling Vermiste Personen van de Belgische justitie opgegraven en werd DNA afgenomen, omdat de Belgen zo veel mogelijk cold cases via DNA proberen op te lossen. Via een internationale databank werd een match gevonden.
De Nederlandse politie heeft aan de familie Van der Valk laten weten dat Corrie naar alle waarschijnlijkheid door zelfdoding om het leven is gekomen, aldus de familie in een verklaring. De familie zegt ook ,,bijzonder teleurgesteld’’ te zijn dat de Belgische procureur vrijdag informatie met de media heeft gedeeld, die de familie nog niet had ontvangen.
De vrouw van Nico van der Valk, achterneef van Gerrit van het gelijknamige horecabedrijf, werd voor het laatst gezien in haar villa in het Gelderse Nederasselt. Jarenlang deden allerlei geruchten de ronde rond haar vermissing. In 2002 werd het politieonderzoek gestaakt. In 2008 werd Corrie van der Valk officieel doodverklaard.
De familie Van der Valk laat weten ,,diepbedroefd maar ook opgelucht te zijn dat aan een zeer lange periode van onzekerheid een einde is gekomen. Jarenlang zijn wij geconfronteerd met allerlei geruchten en zeer veel media-aandacht voor de vermissing, hetgeen ook iedere keer veel verdriet met zich meebracht.’’ De familie hoopt dat de Belgische justitie het stoffelijk overschot binnenkort zal vrijgeven ,,om haar een eerbiedwaardige begrafenis te geven en definitief afscheid van haar te nemen’’.