De gemeente Den Haag staat niet meer toe dat er tractoren en andere zware voertuigen op het Malieveld komen. De gemeente heeft daartoe besloten omdat het dek van de parkeergarage die zich onder een groot deel van het Malieveld bevindt, maar beperkt mag worden belast met zware voertuigen.
In overleg met Staatsbosbeheer, eigenaar van het Malieveld, heeft de gemeente besloten het terrein nog wel beschikbaar te houden voor grote groepen demonstranten. Voorwaarde is wel dat die actievoerders te voet komen. Op die manier is er ruimte voor enkele tienduizenden personen. Ook is het toegestaan een podium in te richten en voorzieningen te treffen voor catering en toiletbezoek. Als organisatoren van een actie hun boodschap willen onderstrepen met de aanwezigheid van zware voertuigen, dan kunnen die worden opgesteld op de Boorlaan. Dat is de verharde weg ten noordwesten van het Malieveld.
De gemeente deed onderzoek naar de gevolgen van de aanwezigheid van zware voertuigen op het Malieveld naar aanleiding van het boerenprotest op 1 oktober. Op het veld stond toen een groot aantal zware landbouwvoertuigen. Daardoor ontstond schade aan de grasmat en kwamen er vragen over de mate waarin de ondergrondse parkeergarage bestand was tegen de belasting. Uit het onderzoek blijkt dat zware voertuigen niet op het dek van de parkeergarage kunnen staan zonder risico op beschadigingen en ongelukken.
Een woordvoerster van de gemeente Den Haag laat weten dat er "op bepaalde momenten" in het jaar nog wel een beperkt aantal zware voertuigen op het Malieveld mag worden neergezet. Daarbij gaat het onder meer om de Nederlandse Veteranendag en de kermis. De voertuigen mogen dan op aanwijzing van gemeente en/of politie op een stukje van het Malieveld staan waar geen risico is op schade.