Nederlands baksteenbedrijf naar Oostenrijkers

Foto: ANP

De Nederlandse baksteenfabrikant Daas Baksteen komt in handen van het Oostenrijkse Wienerberger. Het Gelderse bedrijf is akkoord over de overname door zijn grotere branchegenoot, maakte Wienerberger bekend zonder vermelding van financiële details.

Daas Baksteen omvat twee baksteenfabrieken in Azewijn en Winterswijk en is goed voor een jaaromzet van circa 24 miljoen euro. De nieuwe eigenaar gaat ervan uit dat de 125 banen bij het bedrijf voorlopig behouden blijven, gezien de groei in de bouwsector.

Wienerberger is op het overnamepad en heeft dit jaar 200 miljoen euro vrijgemaakt voor de bedrijfsovernames. Daas Baksteen vormt volgens topman Heimo Scheuch een waardevolle aanvulling, wegens de sterke positie van het bedrijf op de Nederlandse markt voor gevelbaksteen en straatbaksteen.

De Oostenrijkse onderneming is naar eigen zeggen ’s werelds grootste producent van bakstenen en had in 2017 een omzet van ruim 3,1 miljard euro. Het bedrijf is al actief in Nederland, waar het circa 840 mensen in dienst heeft.