PostNL uitblinker op lager Damrak

Foto: ANP

De meeste Europese beurzen zijn dinsdag met verliezen gesloten onder druk van de aanhoudende handelsperikelen en zorgen over opkomende markten. Op het Damrak was PostNL een stevige stijger na een positief besluit van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). ING, dat een megaschikking trof in een witwasonderzoek, leverde juist terrein in.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,1 procent in de min op 553,41 punten. De MidKap verloor 0,6 procent tot 788,34 punten. Parijs en Frankfurt daalden tot 1,3 procent. Londen zakte 0,6 procent.

PostNL was uitblinker in de MidKap met een koerswinst van 7 procent. Het oordeel van het CBb dat het bedrijf geen dominante marktpartij vormt, is goed nieuws voor de post- en pakketbezorger. PostNL kreeg als dominante marktpartij te maken met strengere regels, waardoor het bedrijf naar eigen zeggen flink extra kosten maakte.

ING (min 1,2 procent) stond bij de grotere dalers onder de hoofdfondsen. De financieel dienstverlener is akkoord gegaan met de betaling van een boete van 675 miljoen euro en een terugbetaling van 100 miljoen euro. ING erkende tekort te zijn geschoten bij het voorkomen van witwassen.