AEX zet herstel voort

Foto: ANP

De aandelenbeurs in Amsterdam stond woensdag in het groen. Ook elders in Europa gingen de beurzen verder vooruit na het herstel een dag eerder. De aandacht van beleggers bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond de brexit en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent in de plus op 504,57 punten. De MidKap steeg een fractie tot 656,31 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,8 procent.

Londen won 0,3 procent. De Britse Conservatieve partij stemt woensdag over een motie van wantrouwen tegen de Britse premier Theresa May. Aanleiding voor de vertrouwensstemming is het akkoord dat May met de EU sloot over de brexit. Het Britse pond stond opnieuw onder druk.

Grootste stijger bij de hoofdfondsen was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 2 procent. Biotechnoloog Galapagos stond onderaan met een verlies van 1,3 procent.

Ahold Delhaize steeg 1,4 procent. Albert Heijn (AH) gaat zijn supermarkten rigoureus aanpakken om meer plaats te maken voor eethoeken en servicepunten voor snelle thuisbezorging, meldde Het Financieele Dagblad (FD).

In de MidKap won WDP 1,6 procent. Het vastgoedconcern heeft een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling en verhuur van logistiek vastgoed in Boekarest, voor de Franse retailer Auchan. Air France-KLM klom 0,7 procent. Volgens de Franse radiozender Europe1 wordt Anne Rigail de nieuwe baas van luchtvaartmaatschappij Air France.

In Brussel vielen de resultaten van Colruyt (plus 7,7 procent) in goede aarde. Het Belgische supermarktconcern boekte in de eerste jaarhelft meer omzet en winst. Ook nam het marktaandeel in Belgiƫ toe.

In Madrid zakte Inditex 7,1 procent. De Spaanse eigenaar van kledingketens als Zara, Bershka en Pull & Bear wist in de eerste negen maanden van dit jaar de winst op te voeren. Beleggers hadden echter op meer gehoopt. In Londen werd modemerk Superdry ruim een derde lager gezet na een winstwaarschuwing.

De euro was 1,1319 dollar waard, tegen 1,1316 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent in prijs tot 52,11 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder, op 60,63 dollar per vat.