Wall Street opent met winsten

Foto: ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten geopend, na de stevige koersverliezen van donderdag door het omzetalarm van Apple. Beleggers reageerden op het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat veel beter uitviel dan verwacht. Het banenrapport speelt doorgaans een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 1,4 procent hoger op 23.027 punten. De brede S&P 500 won 1,5 procent tot 2485 punten en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 1,7 procent bij op 6571 punten.

Het sentiment op Wall Street kreeg verder steun van optimisme over de Chinees-Amerikaanse handelsvete en steunmaatregelen van de Chinese centrale bank voor de economie. Een Amerikaanse delegatie reist maandag af naar China voor nieuw handelsoverleg. De twee economische grootmachten spraken in december af om negentig dagen geen nieuwe importheffingen op te leggen, met als doel binnen die periode een handelsdeal te bereiken.

Apple herstelde in de eerste handelsminuten bijna 2 procent. Het aandeel ging donderdag nog 10 procent onderuit na de omzetwaarschuwing door de zwakker dan verwachte vraag naar iPhones in China.