Gemengde opening op Wall Street

Foto: ANP

De aandelenbeurzen in New York bleven donderdag bij opening van de handel dicht bij huis. Wall Street verwerkt onder meer de resultaten van enkele grote luchtvaartmaatschappijen. Beleggers blijven verder gespitst op ontwikkelingen rond de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 24.540 punten. De brede S&P 500 ging 0,1 procent omlaag tot 2636 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 7039 punten.

De cijfers van American Airlines werden goed ontvangen. Zowel de omzet als de winst overtrof de verwachtingen van analisten. Het aandeel werd in de eerste handelsminuten 7,5 procent meer waard. Ook rivalen Southwest Airlines en JetBlue Airways kregen de handen van beleggers op elkaar, met plussen tot ruim 5 procent. Southwest Airlines gaf overigens wel aan de gevolgen van de shutdown op de omzet in januari te voelen.

Chipconcern Texas Instruments profiteerde van een goede beheersing van de kosten en lagere belastingvoorzieningen. Beleggers zetten het aandeel 3 procent hoger. Ook Ford Motor gaf een kijkje in de boeken. Het autoconcern leed afgelopen kwartaal verlies en ging op de beurs 0,5 procent omlaag.