Sanoma Nederland krikt winst verder op

06 feb 2019, 8:11 Zakelijk
sanoma nederland krikt winst verder op
Sanoma heeft in het afgelopen jaar de winstgevendheid in Nederland weten op te krikken. Het moederbedrijf van onder meer nieuwssite Nu.nl en tijdschriften Donald Duck en Libelle, profiteerde verder van overnames en kondigde bij de presentatie van zijn jaarcijfers een nieuwe overname aan, van consumentenonderzoeksbureau Panel Inzicht.
Het van oorsprong Finse bedrijf zag zijn brutowinst in Nederland met 10 procent stijgen tot 77 miljoen euro. Dat was te danken aan een stabiele abonnee-omzet gecombineerd met groeiende oplages bij onder meer vtwonen en Donald Duck en omzetgroei bij kortingapp Scoupy. Ook Nu.nl deed het goed met meer bezoekers die langer bleven plakken op de site.
In december werd de voorgenomen overname van educatieve dienstverlener Iddink bekendgemaakt. Die wordt naar verwachting in het tweede of derde kwartaal afgerond. Sanoma neemt daarnaast een meerderheidsbelang in Panel Inzicht. Een overnamesom werd niet bekendgemaakt. Panel Inzicht had afgelopen jaar een omzet van 3 miljoen euro.