Beveiliger Securitas werft fors in Nederland

Foto: ANP

Beveiligingsbedrijf Securitas gaat zijn personeelsbestand in Nederland aanzienlijk uitbreiden. De onderneming gaat dit jaar op zoek naar 1500 nieuwe beveiligers en driehonderd andere medewerkers. Op dit moment heeft het van oorsprong Zweedse bedrijf zo’n 7000 mensen in Nederland in dienst.

De uitbreiding is nodig om aan de sterk gestegen vraag naar beveiligingsdiensten te kunnen voldoen. Volgens Securitas speelt veiligheid in het Nederlandse bedrijfsleven een steeds belangrijkere rol, waardoor er ook meer werk in de branche is.

Daarnaast verandert het bedrijf ook zijn aanpak van beveiliging. Securitas wil op basis van data beter kunnen voorspellen waar beveiliging nodig is. Voor deze ,,proactieve” werkwijze heeft het bedrijf meer personeel nodig.

Om voldoende medewerkers te vinden, plaatst Securitas niet alleen nieuwe vacatures. Het bedrijf wil in samenwerking met scholen zelf beveiligers opleiden.

Overigens is Nederland niet het enige land waar Securitas fors aan het werven is. In België, waar het bedrijf op zoek is naar 1500 nieuwe medewerkers, organiseerde de beveiliger ‘festivals’. Daarbij werden workshops afgewisseld met optredens van comedians en popartiesten. In Nederland staan dergelijke evenementen nog niet op het programma.