Kering leunt op sterke vraag naar Gucci

Foto: ANP

Het Franse luxeconcern Kering heeft de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar hard zien stijgen. Het bedrijf leunde opnieuw sterk op Gucci, dat goed was voor ongeveer twee derde van de totale omzet. Wel groeiden de verkopen minder hard dan de afgelopen tijd.

De omzet van Kering kwam uit op 3,6 miljard euro, tegen 3 miljard euro in de eerste drie maanden van vorig jaar. Op vergelijkbare basis bedroeg die stijging 17,4 procent. Bij Gucci ging de omzet op die basis met een vijfde omhoog, de laagste stijging in een aantal jaar. Financieel directeur Jean-Marc Duplaix stelde desondanks ,,erg op zijn gemak” te zijn met de omzetontwikkeling.

Behalve Gucci groeide ook Yves Saint Laurent hard. Bottega Veneta zag de omzet dalen, maar Kering merkt op dat er positief gereageerd werd op de eerste collectie van de nieuwe ontwerper Daniel Lee. Het bedrijf verwacht geleidelijke verbeteringen.

De overige huizen groeiden het hardst. Daaronder vallen merken als Balenciaga en Alexander McQueen. Ook de tak die horloges en juwelen maakt, liet ,,solide” resultaten zien.