Ondernemingsraad XS4ALL tegen afschaffen merk

Foto: ANP

De ondernemingsraad (or) van internetprovider XS4ALL heeft een negatief advies gegeven aan KPN voor wat betreft het opheffen van het merk. De personeelsvertegenwoordiging stelt dat er een reële kans is dat de integratie van XS4ALL negatief uitvalt en wil een onafhankelijk onderzoek. Volgens de or werkt KPN dit echter tegen.

De or is al langer ontevreden over de plannen van KPN en stelt dat die niet goed doordacht zijn. De or noemt ze “onvolledig, gehaast en rommelig”. Ook is het inspraakorgaan verbolgen dat ze niet om advies werden gevraagd over de voorgenomen integratie, maar alleen om advies hoe die kon worden uitgevoerd.

Volgens de or heeft KPN geen goede reden om XS4ALL, dat gezond is en winstgevend, samen te voegen met het moederbedrijf. Bovendien zou het telecombedrijf hebben afgesproken dat de klant centraal moet staan bij beslissingen over XS4ALL. Met de integratieplannen zou KPN zich daar niet aan houden.

KPN laat in een reactie weten het advies te betreuren. Het bedrijf gaat de adviesaanvraag goed bestuderen voor een verdere reactie te geven. KPN verwacht klanten van XS4ALL nog altijd wel in de loop van 2020 over te gaan hevelen naar het merk KPN.