Apple onthult nieuwe iPhones

Foto: ANP

Apple heeft dinsdagavond zoals verwacht drie nieuwe iPhones onthuld. De technologiereus kwam tijdens zijn jaarlijkse productonthulling ook met een vernieuwde Apple Watch, een streamingdienst voor video en een abonnement voor computerspelletjes op de proppen.

De nadruk bij de vernieuwde iPhones ligt dit jaar op verbeteringen aan de hardware, met nadruk op de camera. Ook werd gebroken met de naamgeving van de toestellen waardoor de verwarrende termen XR en XS verdwijnen en worden vervangen door Pro en Pro Max.

Verder gaf Apple onder meer zijn smartwatch Apple Watch een beurt. Het scherm van die zogeheten wearable staat nu continu aan. Ook kwam het bedrijf met een nieuwe instap-iPad.

De nieuwe videostreamingdienst Apple TV+ gaat op 1 november van start en gaat net geen 5 euro per maand kosten. Kopers van een Apple-product krijgen een jaarabonnement gratis. De prijs voor Apple TV+ is lager dan een abonnement op concurrent Netflix. Ook de prijs die Disney gaat vragen voor zijn aanstaande videostreamingdienst is hoger. Die dienst gaat een kleine twee weken na die van Apple van start.

Met abonnementsdienst Apple Arcade kunnen gebruikers van een iPhone of iPad onbeperkt spelletjes spelen. Ook die dienst kost 4,99 euro per maand.