Ondernemers verwelkomen investeringsplannen kabinet

Foto: ANP

Ondernemersverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland verwelkomen de plannen voor concrete investeringen van de regering. Dat zeggen de organisaties in reactie op de zogeheten Groeibrief die minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat presenteerde. “Investeringen zijn essentieel omdat we op tal van terreinen dreigen vast te lopen.”

De ondernemers hameren erop dat de Nederlandse economie moet blijven groeien en dat de verdienkracht van Nederland op peil moet blijven. Anders verarmt Nederland en komen de publieke voorzieningen onder druk te staan. Die groei moet wel duurzaam zijn, zijn VNO-NCW en MKB-Nederland het met Wiebes eens. Ander is die groei niet houdbaar, beseffen ze. De ondernemersorganisaties zien “enorme kansen” in de energietransitie en andere klimaatmaatregelen.

Ook de ondernemersorganisatie voor de technische industrie FME is blij dat het kabinet het verdienvermogen van Nederland wil versterken. Om dat te doen, moet direct meer geld worden gestoken in innovatie en onderwijs. Ook roept FME het kabinet op haast te maken met de plannen voor het investeringsfonds, zodat daarmee volgend jaar een vliegende start kan worden gemaakt.