Schiphol onderzoekt vervanging afgelaste China-vluchten

Foto: ANP

Schiphol bekijkt of de vanwege het nieuwe coronavirus weggevallen vluchten naar China vervangen kunnen worden door nieuwe bestemmingen. Dat zei topman Dick Benschop van de luchthaven tijdens een toelichting op de jaarcijfers. Hij voert over alternatieven binnenkort overleg met onder meer slotcoördinator ACNL.

Veel luchtvaartmaatschappijen staan in de rij om vanaf Schiphol te mogen vliegen, zei Benschop. Hij wil onderzoeken of de vrijgevallen ruimte vanwege de epidemie aan die vliegmaatschappijen kan worden toegedeeld.

Schiphol weet nog niet wat voor luchtvaartmaatschappijen op de wachtlijst staan. Die informatie heeft de slotcoördinator. Die moet uiteindelijk ook groen licht geven voor de nieuwe slotverdeling.

ACNL was nog niet beschikbaar voor commentaar.

De grootste luchthaven van Nederland ziet momenteel maar twintig vluchten per week naar China vertrekken. Voor de virusuitbraak waren dat er nog honderd. De meeste vluchten worden uitgevoerd door Chinese luchtvaartmaatschappijen als China Southern Airlines. KLM vliegt voorlopig niet naar China.