Baas bouwbedrijf BAM licht voor het laatst jaarcijfers toe

Foto: ANP

Topman Rob van Wingerden van BAM licht vrijdag voor het laatst de jaarcijfers van het bouwbedrijf toe. Hij gaat na “goed overleg” niet op voor een nieuwe termijn als bestuursvoorzitter, hoewel hij eerder had aangegeven daar wel beschikbaar voor te zijn. Los van dit onderwerp gaat de aandacht, net als bij branchegenoten Heijmans en VolkerWessels, uit naar de stikstof- en PFAS-problemen.

BAM heeft bovendien te maken met tegenvallers op Duitse projecten. Het bedrijf kwam halverwege vorig jaar met een winstwaarschuwing. Er werden tientallen miljoenen euro’s apart gezet omdat het onzeker is of en wanneer BAM bij enkele projecten alle kosten vergoed krijgt. Ook in het Midden-Oosten loopt een BAM-project niet naar wens.

In de markt wordt er in doorsnee rekening mee gehouden dat BAM het boekjaar zal hebben afgesloten met een omzet van ruim 7,3 miljard euro, tegen 7,2 miljard euro een jaar eerder. De operationele winst komt naar verwachting uit op bijna circa 84 miljoen euro. Het orderboek zal naar verwachting iets minder goed gevuld zijn.