ANWB wil ook garanties voor losse vliegtickets

Foto: ANP

Er moet een garantieregeling komen voor consumenten die een los vliegticket boeken, zodat deze gedekt zijn tegen een eventueel faillissement van de maatschappij. Dat vindt de ANWB, die deze eis bij minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft neergelegd.

Door de uitbraak van het coronavirus is het reisverkeer nagenoeg stilgevallen. Consumenten van wie de reis geannuleerd is, krijgen van hun reisaanbieder in veel gevallen een voucher. De Europese Commissie stelde woensdag de nodige eisen waaraan de tegoedbonnen moeten voldoen. Zo moeten deze onder meer gedekt zijn tegen faillissementen.

Pakketreizen worden in Nederland gedekt door de garantieregeling van de SGR. Maar voor losse vliegtickets bestaat zo’n garantieregeling niet, aldus de ANWB. Nu meerdere maatschappijen door de crisis in de problemen komen, is deze regeling volgens de organisatie wel gewenst.

Naast de ANWB, pleiten ook de Consumentenbond, branchevereniging van reisondernemingen ANVR voor garantieregelingen voor losse tickets.